mandag den 16. februar 2009

Rester fortsat - i dag Hachis

Rester af kogt eller stegt kød kan hakkes og fryses ned i poser efterhånden. Læg poserne samlet i fryseren.
Til i dag har jeg tøet sådan to små poser hakket kød op, som skal blive til min yndlingsresteret, hachis:
Til ca 500 gram kød:
Pil og hak et løg eller to, som snurres i en spsk smør/olie. Salt let.
Kom kødet i, drys med en anelse mel, så retten jævnes. Det kan du evt undlade...
Hæld en kop vand / bouillon / suppe på og lad koge igennem.
Og når det hele er sammenkogt, begynder det sjove: nu skal der smages til! Der skal være SMÆK i smagen her. Godt med salt - surt - sødt - let bittert og kødsmagen umami. Jeg smager til med ketchup, HP-sovs, soya, engelsk sauce (Wochestershire) ribs-gelé og evt lige eddike fra rødbederne, som vi skal ha til. Masser af frisk kværnet peber osse.
Tilbehør: Kartofler, brasede, hvis du har rester, hvide eller brunede + gelé, rødbeder & diverse "flaskesovser".
Vand er en uovertruffen drik hertil! NYD det, hanevandet, så længe, vi kan drikke det - for: "Der kommer tider, du, måske, du tror det næppe..."

2 kommentarer:

  1. PS. Hvis du har en rest sovs, så skal den selvfølgelig i, ligesom smårester af grønt, svampe o.l. skåret småt eller hakket passer fint. Og hvis du har dijonsennep eller en dåse koncenteret tomatpuré kan dette steges med fra start.

    SvarSlet
  2. PPS: Restemad kan man go godt servere på det pæneste porcelæn. Gør noget ud af ethvert måltid.

    SvarSlet