tirsdag den 6. november 2012

Amerikansk Morgenmad - til præsident og godtfolk

 Amerikansk morgenmad
-
som man kan finde den på Østkysten
Amerikanske pandekager er 8 -10 cm i diameter eller mindre, og tykkere end vores pandekager er det.
Min ’kogeveninde’ Jennifer Abadi hilser fra New York og giver disse fif:
Erstat hvedemelet helt eller delvist med boghvedemel, der er glutenfrit og som giver en nøddeagtig smag
Brug kærnemælk, som skaber så bobler i pandekagen og giver en lidt friskere smag
Smelt smør og rør sammen med ahornsirup og kom dette i dejen.  
Bland fx bananer eller chokoladechips i dejen, eller i sæsonen tranebær eller kogt græskarmos. En god anvendelse af rester!

Opskrift
American pancakes ala Billy Cross from his cookbook "Mit amerikanske køkken".
3 æg - blommer og hvider hver for sig
4 dl kærnemælk
tsk natron
3½ dl hvedemel
tsk sukker
tsk bagepulver
½ tsk salt
tsk blødt smør
lidt olie
(Helst) ægte Vermont sirup

Pisk blommer og tilsæt mælk plus natron. Sigt mel sukker, bagepulver og salt i massen og til sidst smørret i også.
Pisk hviderne stive og vendt dem i til allersidst.
Hvil i et kvarter (dejen altså ikke dig) og steg på superhed pande kagerne i cd-størrelse. God plads mellem cirka 3 på pr. omgang. Vend når de bobler på midten.
Server med smør/og masser af sirup.
*
Amerikanerne ville bruge ”selvhævende mel”, men det er hundedyrt i Danmark og tilsat sære sager, som vi ikke bryder os om. Derfor bliver vores pandekager mere bombastiske. Man kan piske en æggehvide og  vende i dejen, det vil lette den lidt, men det virker kun, hvis du skal spise pandekagerne umiddelbart efter, de er bagt.
Kim Mühlhahn, herboende amerikansk-dansk kok, fortæller om morgenmaden i hendes familie, der var rig på børn og madglæde, men ikke på penge. Deres søndagsmorgenmad bestod af
-
æg, stegt efter hver enkelt af de spisendes ønske (røræg, spejlæg, vendt spejlæg)
-
stegte skiver af en hjemmelavet pølse uden stivelse
-
stegte tomater
-
stegt bacon
-
frugt, frugt, frugt: Udhulet melon med blåbær, halv grapefrugt i egen skal, skåret og lige til at spise, frugtsalat uden creme
-
havregrød af flækket havre – ikke som vore valsede
-
french toast” / arme riddere: daggammelt brød vendt i sammenpisket æg og stegt i smør. Kim M. anbefaer at drysse lidt sukker på og dryppe med frisk citronsaft
-
Pan cakes i en lille bunke med blåbærsauce mellem lagene og hen over Man serverer 3-4-5 stykker til hver. Derfor skal de ikke være ret store, men ”silver coin”-størrelse, ca 5 cm i diameter
-
Kaffe til.
Fra cowboy-traditionen kan man stadig opleve mennesker, der steger en bøf til morgen og spise brune bønner, tacos og stegte tomater eller ketchup til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar