tirsdag den 13. maj 2014

Tirsdagsaparges - grønne i kartoffesalat. Nemt og let.

Det rene svir, sådan at svælge i asparges. Tirsdagens er de grønne.
Peter, min mand, har stået for maden, kun en lille smule fjernstyret.
Der var kartofler tilbage fra i går, vi havde en lille smule sorte oliven af de helt små, meget smagfulde, men næsten frugt-kødløse. Peter skar med jydens tålmodighed kødet af og lavede en sherry-olie-olivendresseng, sødet en lille smule sukker + salt og peber.
Skar løg i fine tern, blandede disse og dressingen med de kogte kartofler, som var skåret i stykker.
Og aspargene - i dag et bundt grønne, de kom i kartoffelsalaten, skåret i passende store stykker og rigelig i mængden. det var de. . I salaten kom en portion blandede salatblade, ret kraftige i samagen. En god kombi.
Tilbehøret var frikadeller af lammekød fra Lammehavegård. Kun let rørt med havregryn, citron og en lillebitte smule fløde, fordi det skulle bruges. Krydret med fint hakkede løg, hvidløg + timian rosmarin fra altankassen. Stegt i ikke alt for stor størrelse. Mærk dig, læser: kødet er tilbehør, ikke hoveddelen. Sådan bør det være.
Et herre-tirsdagsmåltid blev det!
De nederste aspargesender bliver til suppe i  morgen :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar