Når du plukker så husk t gemme til de andre og til efterårets hyldebærsaft. Uden blomsterne ingen bær.
Jeg gør selv, som jeg plejer - hyldesaft med citroner i og når alt er siet og i poser på frost, bruger jeg blomsterne som indmad i en sommerkylling.
Nyd livet og de søde safter :o)
Saft – blost.
Pluk 50 store
hyldeblomstskærme, klip de groveste stilke af og skyl dem forsigtigt i
meget vand.
Læg hylden i en stor krukke eller spand, der kan tåle
kogende vand.
75 gram citronsyre opløses
i lidt varmt vand og hældes over blomsterne.
Tre økocitroner
vaskes, skæres i tynde skiver og lægges ved.
Kom to kilo sukker
oveni og hæld tre liter kogende vand
over. Rør lidt i det.
Lad det trække koldt i fem dage. Rør i det fra tid til
anden, sukkeret kan sætte sig fast på bunden.
Si det igennem en saftpose. Hæld det i poser, der kan fryses
ned i forme, så de ikke kommer til at fylde for meget og for uregerligt i
fryseren. Poserne kan tages ud af formene, når saften er frosset.
Og gør dig selv den tjeneste at lave rigeligt! Du vil ikke
komme til at fortryde, når du til vinter længes efter sommer og sol. Du har det
i fryseren!
Saften blandes med vand, forstås, i forholdet cirka en til
fire. Men også en sjat whisky eller tør Noilly Prat er godt med
hyldeblomstsaften. Og en vinterforkølelse har godt af varm hyldesaft med
limeskiver.
Hyldesirup laves
ved at koge en liter af saften godt og grundigt ind. Siruppen er god til alt, hvad
man ellers bruger flydende honning og sirup til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar