fredag den 17. december 2010

Fra videnskabelse til praksis - Food of Life

Food of Life's hjemmeside og nyhedsbrev om er guf for madfolk. Siderne formidler fra såvel forskning som
praksis og formidler nyheder om fødevarer, sundhed og ernæring. Blandt meget andet kan man finde Idégryden ,som indsamler og formidler idéer fra praksis til den 'nye nordiske hverdagsmad'.
Jeg har fået lov at citere seneste nyhedsbrev i sin fulde længde, så du kan få et indtryk af, hvad Food of Life kan give verden uden for de universitære mure. Et godt eksempel på anvendt forskning.Siden udsendes af Institut for Human Ernæring og Institut for Fødevarevidenskab

--- Nyheder fra Food of LIFE --- Den 17. december 2010

Kend din olie
Rapsolie har et højt indhold af omega-3. Olivenolie er god at stege i, kokosolie bliver ikke harsk. Læs mere om de forskellige olier.
http://www.foodoflife.dk/Artikler/Tema/olie.aspx

Forbud mod transfedtsyrer virker
Dansk dukseplads i hjerte-kardødsfald kan skyldes forbud mod transfedt i fødevarer.
http://www.foodoflife.dk/Nyheder/2010/969_transfedt.aspx

Fed mad mætter mindre
Forskere på Det Farmaceutiske Fakultet forsøger at blive klogere på appetitreguleringen. Det langsigtede mål er et lægemiddel til behandling af fedme. Nye forskningsresultater publiceret i The FASEB Journal har bragt forskerne et lille skridt nærmere målet.
http://www.foodoflife.dk/Nyheder/2010/970_fedmad_farma.aspx

Jorden bliver fortsat tungere
Stop væksten i jordens befolkning og nedsæt energifråds, skriver Arne Astrup i LIFE-Klummen.
http://www.foodoflife.dk/Artikler/Klumme/alle/980_jorden.aspx

Flere nyheder
http://foodoflife.dk/Nyheder.aspx

**** LEKSIKON ****

Vi har samlet en række artikler omkring overvægt og vægttab i vores Leksikon, læs blandt andet om hvad overvægt skyldes (http://www.foodoflife.dk/Leksikon/opslag/overvaegt_skyldes.aspx), hvilke kalorier der mætter bedst (http://www.foodoflife.dk/Leksikon/opslag/kalorie_maet.aspx) og hvor mange måltider man skal spise om dagen under en slankekur (http://www.foodoflife.dk/Leksikon/opslag/maltider_dagen.aspx).

**** JUL ****

Glædelig jul til jer alle! Vi er tilbage med nye historier om fødevarer, sundhed og ernæring i 2011.

Hvis du vil genopfriske nogle af vores julehistorier, kan du finde dem i vores Julekalender 2009, hvor der blandt andet er artikler om en slankere jul (http://www.foodoflife.dk/Artikler/Tema/juletema/1_december.aspx), indholdet på tallerknerne til julefrokosterne (http://www.foodoflife.dk/Artikler/Tema/juletema/14_december.aspx) og chokoladen, som det er helt okay at nyde (http://www.foodoflife.dk/Artikler/Tema/juletema/21_december.aspx). Se hele julekalenderen: http://www.foodoflife.dk/Artikler/Tema/juletema.aspx
--------------

Dette nyhedsbrev sendes af Food of LIFE, dit sted til sikker viden om sundhed, fødevarer og ernæring. Kontakt os på foodoflife@life.ku.dk, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.
Artiklerne i dette nyhedsbrev er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Hel eller delvis kopiering, anden gengivelse eller videreanvendelse af materialet må kun ske efter aftale med foodoflife.dk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar