søndag den 18. juli 2010

Lagkage til sommerfødselsdagen

Fraglitélagkage

Opskriften er faktisk til otte personer – min familie synes, den kun er til seks…

Til én kage, dvs to bunde på 18 cm i diameter piskes to æggehvider stive. Pisk100 gram flormelis i, og vend 100 gram hakkede hasselnøddekerner i. Tegn cirkler på bagepapir og smør marengsmassen på.

Bag i 35 minutter ved 175 grader – i varmluft kun 165 grader.

Vend papir og kager forsigtigt ud på en rist eller viskestykker og træk straks papiret af. Lad bundene køle af. De kan gemmes i kagedåse eller fryser. De forbliver ikke supersprøde, til gengæld kan de skæres.

Fyld

En fryseegnet udgave: Pisk en kvart piskefløde med en kvart liter 38% cremefraiche. Det skal piskes meget stift.

Smelt og vend 200 gram god! blød nougat i. Smelt i mikroovn på optøningsprogram, i vandbad eller i let lun ovn.

Bland også en dessertskefuld nescafépulver i.

Udsten og hak groft 100 gram søde, mørke kirsebær.

Vend bærrene i cremen og smag den til med flormelis.

Læg creme på en bund og en anden over. Frys på en fast bund og i en plasticpose. Tages op nogle timer før, den skal spises, og skæres når den er let optøet. Den vil under alle omstændigheder slå sprækker, men bliver fin igen, når den drysses med sigtet flormelis.

En ikke fryseegnet udgave består af en creme af fløde og cremefraiche – pisket sammen og smagt til med flormelis som beskrevet ovenfor. Heri en bakke af de bedste, søde danske jordbær, skåret i grove tern samt et lille bundt finthakkede mynteblade. Drys med flormelis, når kagen er skåret.

2 kommentarer:

  1. En veninde fortalte mig om sin fragilité, at 1. hun havde isket skummet slt for hårdt, at vallen skilte fra - så med andre ord, snok MEGET stift, men hold inde, før det blir til smør! og 2: den bløde nougat smagte vammelt i kagen. Så når jeg skirver i opskriften, at man skal bruge GOD! blød nougat, så mener jeg det sgu Ikke en parafineret elendighed fra Odense Marzipan eller andet dårligt produkt Køb den evt i en hjemmelave-chokoladebutik. Jeg køber min bløde nougat i rå mængder hos Charlotte Chokolade i Nykøbing F- og jeg har tit også købt i Tyskland, MØRK, blød nougat. Den kan sagtens fryses og er nemmere at rive, når den er frossen.

    SvarSlet
  2. 2. altså Hun havde pisket skummet alt for hårdt, med andre ord, nok meget stift -- sku der jo stå ;o)

    SvarSlet