lørdag den 21. november 2009

Søstersuppe

Se, hvilken glæde en søster kan berede en anden én! Her er min søster, Anne Vibekes, suppeopskrift i fuldt format - hentet fra facebookgruppen "En bid af Sydhavsøernes! side, hvor den var blevet bidt over i adskillige dele.

Søstersuppe!
Når regnen rusker, pungen er slunken og en flad med ost for 14. dag i træk ikke ligefrem får tænderne til at løbe i vand, er det en gave, at søster Nethe meddeler sin ankomst - til et måltid mad + en overnatning. Endda 2 dage i træk. Her er hvad det blev til:
1 stort kalveben, 2 "skiver" osso buco, 1 lille oxeben ristes af i olie + rosenpaprika overhældes med koldt vand, koger op, skummes grundigt
og simrer hele natten med porretoppe, selleritoppe, et par persillerødder, hel peper, laurbærblade, timian + rosmarin + noget mere, fra haven.
Næste morgen: Osso buco kødet fiskes forsigtigt op, lægges for sig selv + drysses med godt salt. Sættes i køleskab.
Alle andre ingredienser fiskes op, suppen sies og koger ind til det halve, mens jeg spiser morgen mad og reder seng til søster.
Gryden sættes i køleskab - skru op mens suppeskyen køler ned.
Første aften: 5 kartofler, 1 majroe, 1 persillerod, en selleriknold koges møre i så lidt vand, som muligt. Når alt er mørt: Stavblendes + halvdelen af suppefonden (som nu er forvandlet til standhaftig sky) tilsættes. Salt efter smag.
1 porre skæres i skiver + ristes med chili.
Ossobucokødet pilles i småstykker (ca 1 x 1 cm) og serveres til.
Et par spiseskefulde plukket, frisk koriander på et lille fad. Creme fraiche til toppen.
Serveres sådan: kød + chiliporre lægges i bunden af suppeskål. Suppe på. Chreme fraiche i en køn klat + så et drys af det grønne. Dertil gruerestykker ("fransk-hvede boller med ost") fra Føtex. 2. dags suppekretion følger ved lejlighed..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar