torsdag den 27. marts 2014

Rester eller bare planlægning?

Lige en lille replik: Rester er jo blevet helt moderne. God for det! Interessant har det været gennem de senere år at følge sprogbrugen. Vi gamle husmødre (50 år +) har vist egentlig ikke sådan i dagligdagen gået og tænkt på "rester" i den het store stil. Vi har snarere planlagt praktisk med henblik på, at der skulle være nok til næste dag(e)s måltider, madpakker osv.
"Rester" er for mig det, der uplanlagt er blevet til overs. En lille sjat dit og en gnalling dat. Også det har vi nok altid lige vredet ned som smagsgiver eller substans i maden næste dag.
Hvad handler det hele så om?
Ja, det handler om at kunne lave mad. Med en genoptagen af håndværket i husholdningen kommer vi nok et rigtigt godt skridt i retning af mindre husholdningsmadspild. Og her må vi have hjemkundskaben på banen igen. Støttet selvfølgelig af forældre og bedsteforældre, tanter og onkler, der giver et nap med - enten som læremestre eller som interesserede og nysgerrige voksne, der glæder sig over, hvad børnene har lært og gerne vil prøve af derhjemme.
Det var bare det, jeg ville sige, sådan lige for nu.
Hej hej :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar