onsdag den 18. maj 2011

Spis brød til de dyre kartofler

Min fars talemåde om at spise brød til de dyre kartofler får fornyet aktualitet hvert år på denne tid, hvor de første nyopgravede kartofler finde veje til boder og bikse.
Og så smager de jo faktisk ikke af en disse, de små nyheder! Alt for hurtigt fremdrevne er de, og de har slet ikke nået at få den fasthed og smag ved den rolige vækst i de bedste jorde, som netop er den nye danske kartoffels adelsmærke, og netop grunden til, at vi ikke finder dens lige andetsteds på Guds Grønne Jord.
Nåmmen, hvoromaltig er - vi længes, gør vi! Og jeg er netop selv i dag faldet for fristelsen i et landevejssalg ved Sildestrup Strand. 35 små, snuskede knolde for 50 kroner. De er dyrere andre steder. Det er da for vildt, men vi gjorde det nu. Med smil og jokes om at det halve jo er praleværdien i at være en af de første,. der spiser de nyeste danske kartofler. Så i dag spiser vi dem naturel med smør - og altså brød til (grillet på panden og dryppet med husets bedste olie) og en lille sild.
Og så venter vi ellers i ro&mag på de nye danske kvalitetskartofler.

1 kommentar:

  1. Sidste års nye kartofler blev fulgt på vej i Bryggebladet, hvor Mik Schack gav os sin kartoffellivret - i ord og tegning. Se her:
    http://bryggebladet.dk/artikelarkiv/pdf/bb/2010/10-2010-2.pdf

    SvarSlet