søndag den 3. maj 2009

Rugbrød - fortæl din opskrift

Rugbrød bager man om søndagen, viser spontane kommentarer til min dagsstatus på FaceBook. Måske ikke helt repræsentativt - men pyt med statistikkerne. Herunder får du min opskrift, som er meget nem og som stammer fra min gode veninde Pia. Hun kommer aldrig salt i surdejen - og sådan har vi alle vores rugbrødsprincipper. 
Måske har du også fif, yndlingsopskrifter og principper, som andre kan have glæde af? Send det meget gerne  sammen med din bedste rugbrødsopskrift, så kan vi lade os inspirere og variere det daglige brød.

To store rugbrød
2,1 liter vand blandes med surdej samt
3/4 liter hvedemel og
2 1/4 liter groft rugmel

Tag fra til ny surdej sådan her:
3 dl dej blandes med
1,5 dl lunkent vand og
1,5 dl hvededemel
Blandes og stilles i et stort glas med låg i køleskab.

Kom nu
1,5 liter rugkerner (evt blandet med knækkede og/eller hele kerner af andre kornsorter) samt
4 - 4 1/2 spiseskefulde salt 
i dejen. 

Rør dejen sammen og hæld den i to store rugbrødsforme, som overdækkes med fugtigt klæde. Hæver 16 timer.
Bages ved 200 grader med folie over i halvanden time, tag folien af og bag videre 30 minutter uden folie.
Ud af ovnen, ud af formene og pensl evt med olie eller smør.




1 kommentar:

  1. Hej Nethe

    Jeg faldt helt tilfældigt over din blog her i dag, da jeg skulle finde en idé til, hvordan jeg kan udnytte resterne fra i aftes dyrekølle. Så en Hachis skal der prøves kræfter med.

    Men jeg tror, at din blog vil blive læst en del i fremtiden. Den ser super spændende ud.

    Så kunne jeg jo lige se dit indlæg om rugbrød. Og jeg har netop de sidste uger eksperimenteret med rugbrød.

    Her kan du se mit yndlingsbrød ind til videre...
    http://hanneksverden.blogspot.com/2009/05/sa-er-jeg-ved-at-vre-der.html

    Mange hilsner fra Hanne

    SvarSlet