- med kød som tilbehør
Vi har jo en pæn rest af kartoffelmosen fra i går; jeg lærer nok ikke foreløbig at lave med til kun to! Desuden har vi masser af rødbeder, økocitroner og løg. Disse dele er blevet skrællet, skåret i store tern og lagt i fad sammen med chili, mange rosa-peber-korn, salt og olie. Nu bager det til en skøn samdrægtighed i ovnen. Mosen steges, så den får lækker sprød skorpe; jeg har nogle ristede nøddder, som vil gå fint til som drys.
Tilbehøret er et stykke filet af et lille rådyr, som forulykkede her i vinter og måtte lade livet. Det ristes med løg og i saucen kommer jeg nogle af de mange, tørrede svampe fra svampejagtene i efteråret ved Korselitze.
Vin skal der til i dag - fra min gode, rare og hjælpsomme vinhandler på hjørnet af Bryggen, Toft Vine. Pinot Noir, er det. Ara, Marlborough.
Lokalt er godt, men der er altså osse nogen, der kan noget andre steder i verden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar