mandag den 9. april 2012

Påskerester



Jeg smider ikke rester ud. Faktisk planlægger jeg tit med rester til de dage, hvor der ikke er så god tid. I dag, påskemandag, samles alle rester fra Påskens maddage: 
Kødet (kødpålæg i mindre omfang incl.) hakkes til hachis, opskrift her, der suppleres af resterne af rødder, kartofler mm. Noget til dagens aftensmad, resten i mindre poser på frost.

Osterester rives og fryses til senere brug i bagværk, på pasta etc.

Det sidste rugbrød skæres og fryses i pakker á 6 rundtenommer.
Franskbrød kan ristes til croutoner og rasp (der er nu ikke så meget).

En facebookven, Astrid Harmundal Hansen, skriver:"Jamen det lyder nogenlunde på samme vis her. Kød, grønt og kartofler skæres i tern, suppleres med lidt hakket løg. Lægges i et fad med en blanding af osterester stukket ned i (Gorgonzola, castello og ligende)og de faste osterester rives henover. Ind i ovnen. Imens hentes frisk vårsalat, purløg og skvalderkål i haven til salat. Uhm, dejlig påskemad."

Pandekager o.l. er også gode reste-svøb: Hakket reste-grønt og kød kan sprødsteges, krydres velbehageligt og rulles ind i en padekage, der drysses med ost og gratineres i ovn. Grønt drys frisk fra haven, hvis man har sådan en.
Og så kan hverdagene bare komme an. Der er altid mad i fryseren.

2 kommentarer:

  1. Hachis er en herlig restemad!

    Håber du havde en god Påske.

    KH
    Selina

    SvarSlet
  2. ja, tak Selina. Jeg elsker både påskefridage-i-Gedesby-med-familie&venner og hachis højt :o)

    SvarSlet