Jeg
smider ikke rester ud. Faktisk planlægger jeg tit med rester til de dage, hvor
der ikke er så god tid. I dag, påskemandag, samles alle rester fra Påskens
maddage:
Kødet (kødpålæg i mindre omfang incl.) hakkes til hachis, opskrift her, der
suppleres af resterne af rødder, kartofler mm. Noget til dagens aftensmad,
resten i mindre poser på frost.
Osterester rives og fryses til senere brug i
bagværk, på pasta etc.
Det
sidste rugbrød skæres og fryses i pakker á 6 rundtenommer.
Franskbrød
kan ristes til croutoner og rasp (der er nu ikke så meget).
En
facebookven, Astrid Harmundal
Hansen, skriver:"Jamen det lyder nogenlunde på samme vis
her. Kød, grønt og kartofler skæres i tern, suppleres med lidt hakket løg.
Lægges i et fad med en blanding af osterester stukket ned i (Gorgonzola,
castello og ligende)og de faste osterester rives henover. Ind i ovnen. Imens
hentes frisk vårsalat, purløg og skvalderkål i haven til salat. Uhm, dejlig
påskemad."
Pandekager
o.l. er også gode reste-svøb: Hakket reste-grønt og kød kan sprødsteges,
krydres velbehageligt og rulles ind i en padekage, der drysses med ost og
gratineres i ovn. Grønt drys frisk fra haven, hvis man har sådan en.
Og så kan hverdagene bare komme an. Der er altid mad i fryseren.
Hachis er en herlig restemad!
SvarSletHåber du havde en god Påske.
KH
Selina
ja, tak Selina. Jeg elsker både påskefridage-i-Gedesby-med-familie&venner og hachis højt :o)
SvarSlet