Kartofler - med poetiske rødder
Min gamle kollegieveninde, poeten og sprogekvilibristen Birgitte Krogsbøl, har ikke bare en stærk poetisk åre. Hun er til overflod madkyndig, madkreativ og madglad. Se blot her, hvordan hun tryller med årstidens rødder og hverdagens elskede kartoffelknold:Åhh! bagte kartofler (og rodfrugter). Jeg vender altså altid tilbage til denne metode:
Skrub dem og skær evt i mindre stykker.
Tør dem. Lad dem ligge længe og tørre.
Tag en frysepose, fyld en god klat smør i, salt og evt. krydderier.
Læg posen i varmt vand, til smørret smelter.
I med kartoflerne (rødderne), og gnid og gnub det smeltede smør godt ind i dem. Op i et fad - ind i ovnen.
Ja, olivenolie dryppet over dem giver en dejlig smag, men altså.. tørringen og smørret gør en forskel :)
Prøv selv - og velbekomme !
For en sikkerheds skyld: Kartoflerne/rødderne skal naturligvis UD AF posen,. før de sættes i ovnen ;o)
SvarSletÅh var ellers lige ved at bage posen, tak Nethe :-)
SvarSletvi har lige spiste bagte rødbeder, let lune, skåret i tern, med havsalt og olivenolie, Vinterens rødder er det bedste på denne årstid...
Thomas MadFar
høhø, MadFar ;o) Har lige lavet en pureret rodsuppe. Uhm - og TAK, jeg er MÆT! Skrælle, snitte, koge persillerod, pastinak, et banaskalotte, en kvar selleri med et et skud på 3-4 tørrede trompetsvampe i lidt vand, en lille sjat restehvidvin. Chips høvlet af den tykke del af samme rødder i ovn med lidt chili/olie/salt i 10 min - og så et smæk fed cremefraiche i >>> revet gedeost derpå og på tallerken med chips i kanten.
SvarSlet