Har du mod på at tørre en del af den rige høst, så hav tålmodighed, for det tager tid at få væden tørret ud af de svampede sager, der selvfølgelig først skal renses og skives; men det lønner sig at have et lager stående til vinterens saucer og risottoer. Eller tør dem let og blend dem med salt, som siden kan tørre færdigt på bord i nærheden af brændeovnen eller bare i husets tørreste rum. Svampesaltet er godt til vinterens stege, gerne af dyrevildt.
Lige nu, hvor der er så mange, er det bare med at variere svamperetterne, så man ikke bliver træt af smagen. I de forgangne dage har jeg lavet svampeomelet (ristede svampe + løg + oregano som fyld i omeletten), svampe på sellerimos, svampe ristet sammen med småbuketter af blomkål. I dag står der skårne tomater i ovnen sammen med løg, brungul rørhat og et pænt riv permesanost. Olie på. 150 grader en lille time let tildækket - og så op for varmen og lad gyldenbrune 10 mintters tid. Så kan man hygge sig med avis, facebook, forberedelse eller madbloggen imens.
Velbekomme - og god skovtur.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar