I Bryggebladet anden sektion side 6-7 kan du finde disse opskrifter og til overflod få Mik Schacks og Frank Jensens bud på, hvordan kartofler gør sig bedst.
Sommersymfoni
De nye kartofler koges sprøde cirka 5 minutter med andre grøntsager, fx nye løg, gulerødder, rødkål eller spidskål skåret i kvarte.
Alt sigtes og lægges derefter i et oliedryppet, ovnfast fad.
Bland med masser af grønne urter, fx (vild) kørvel, dild, fennikeltop, persille samt lidt fint revet skal af øko-citron
Top hele molevitten med smørklatter og et par skefulde fed cremefraiche
Drys et fint lag parmesanost over og stil fadet i ovnen ved 225-250 grader i 10 minutter, eller til overfladen er fin og begyndende gyldenbrun.
Skyl og hak fint 1 dl krydderurter, fx persille, dild, purløg, fennikeltop eller hvad du har i have eller altankasse. Beregn en deciliter finthakket grønt til et kilo kartofler.
Kog et kilo kartofler i velsaltet vand (1 stor spiseskefuld pr liter vand). Lad dem dryppe af køle lidt. Skær dem ud i mindre stykker og bland dem med
1 dl olivenolie og 1 spiseskefuld lys (fx hyldeblomst-)eddike
samt de hakkede krydderurter. Kom ¼ kilo friskbælgede ærter i.
Indiske kartofler: Aloo gobi, krydrede indiske kartofler, er super med nye kartofler.Skær i mundrette stykker. Steg følgende krydderier i hed olie, til de dufter, men ikke brænder: spidskommen, korianderfrø, hakket hvidløg, revet frisk ingefær . Tilsæt kartofler og dernæst stødt gurkemeje og et par hakkede chili’er afpasset efter smag. Steg alt ved svagere varme, til kartoflerne er møre, cirka 15 minutter.
Travle kartofler: Terninger af kartofler vendes med citronsaft, presset hvidløg, salt og lidt olivenolie. Koges al dente under låg i mikrobølgeovnen
Følg den daglige mad på "En bid af Sydhavsøernes" facebookgruppe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar