onsdag den 14. april 2010

Ramsløg

Det vrimler med ramsløg lige nu. De lugter ikke godt i naturen, men er delikate som ingrediens. På facebookgruppen "En bid af Sydhavsøerne" har jeg efterspurgt findesteder og idéer til brug af ramsløg. Se nogle af svarene her:

Hanne Petersen
Hanne Petersen
Ja i skoven ved Kærstrup slot i søndags.
I går kl. 18:06 · · Anmeld
Hanne Petersen
Hanne Petersen
I salater og grøn pesto. Desuden kan man bruge dem som krydderi. Dog skal man være meget mådeholden, da det er en stærk plante. Dog en den spæde plante mildere.
I går kl. 18:24 · · Anmeld
Jette Højholdt Mikkelsen
Jette Højholdt Mikkelsen
På Kærsgård kommer vi ramsløg i vores grillpølser. Det er blevet en succes. Var ellers noget skeptisk i starten, for jeg kommer fra Århus og der vrimler det med ramsløg i Risskov. Føj for den da - hvor det stinker, når de blomstrer! Blev god til holde vejret, når jeg cyklede igennem skoven! Jeg troede ikke mine egne ører, da jeg for et par år siden hørte at DET nu var moderne!!! ;O))
I går kl. 18:58 · · Anmeld
Kogebogen "En bid af Sydhavsøerne" -  mad & fødevarer  fra Lolland-Falster
for 11 timer siden ·
Lotte Jespersen
Lotte Jespersen
Jeg bruger ramsløg både i salater og varm mad, omeletter, sammenkogte retter, mm - når der er frisk ramsløg bruges det her i huset i stedet for hvidløg.
for 11 timer siden · · Anmeld
Birgitte Sværke Pedersen
Birgitte Sværke Pedersen
Jeg lader ramsløgene trække i oliven- eller rapsolie i en uges tid. Det giver en dejlig krydderolie til at dyppe brødet i! - og til salatdressing naturligvis.
for 8 timer siden · · Anmeld
Susanne J. Lassen
Susanne J. Lassen
Her på Nordfalster vælter det med ramsløg, og vi bruger dem både som grønt drys på æggeretter, blender dem til pesto eller en lækker mayonnaise eller kommer dem i hakket kød til frikadeller, farsbrød mv.

1 kommentar:

  1. Jeg fandt ramsløg sidste år. Jeg er nabo til "Svingelen", og der fandt jeg dem. Man skal lige over den ene bro ved søen.:)

    SvarSlet